Étkezés

Étkeztetésünket az intézmény külön telephelyén működő konyája biztosítja, élelmezésvezető irányításával, aki gondoskodik az ételelőállítás és más konyhai feladatok előírásszerű irányításáról, gyermekeink egészséges óvodai táplálkozásáról.
breakfast 1804436_1920

Tízórai

Az érkezés utáni időszakban 8:45- 9:15 óra között, közös étkezéssel, naposi tevékenységgel kapják meg a gyermekek a napi étkezési szükségletük második részét, az otthoni reggeli után az óvodai tízórait, ami kis étkezés.
Tartalmát tekintve biztosítja a megfelelő energiabevitelt, amiről gondoskodik a teljes kiőrlésű kenyér, felvágott, vajkrém, májkrém, halkrém, körözött, ezek mellé paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma, valamint tejbegríz, gabonapelyhek tejben, illetve tea, kakaó, tejeskávé, karamellástej. A felsoroltak a heti étlap alapján kerülnek a kicsik tányérjára.
blueberries 919029_1920

Ebéd

Közös fő étkezésünk 11:45-12:15 óra között történik, naposi munkával. A napi étkezési szükségletük harmadik, óvodában biztosított részében is ügyelünk az egészséges táplálkozás kritériumaira, valamint a népegészségügyi előírásokra. A felszolgált két fogásos étkezés biztosítása mellett feladatunk a kulturált étkezési szokások megismertetése, a megfelelő szokások kialakítása is. Tartalmát tekintve: levesek, sovány, többféleképen elkészített húsok, változatos köretek, főzelékek különböző feltétekkel, tésztafélék különböző feltétekkel, kalácsfélék, savanyúságok. A felsoroltak a heti étlap alapján kerülnek a kicsik tányérjára.
dish 918613_1920

Uzsonna

A kisgyermek egészséges táplálkozásának fontos eleme a napi 5 étkezés, ebből a negyedik az óvodában biztosított uzsonna, amely kis étkezés, biztosítja a délutáni alvás után szükséges energia pótlást. Erről gondoskodik tartalma is, amely kifli, zsömle, margarin, felvágottak, szalámik, gyümölcsök, joghurtok, müzli- és tejszeletek, túrórudi, kekszek. A felsoroltak a heti étlap alapján kerülnek a kicsik részére kiosztásra. A korábban távozók uzsonnájukat távozáskor kapják meg.